Koffietrifle met marsala en mascarponeroom

Koffietrifle met marsala en mascarponeroom

aantal 10 | nagerecht | kerst | italiaans |
De telefoon staat hier roodgloeiend. Blijkbaar wil iedereen zijn lepel in de koffietrifle met marsala en mascarponeroom zetten.  ‘Begin ruim van tevoren met dit toetje, dan kan de koffiesmaak zich extra goed ontwikkelen.’
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd15 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 ml melk vol
  • 100 g basterdsuiker donkerbruin
  • 4 tl instant espresso
  • 500 ml slagroom
  • 1 tl nootmuskaat gemalen
  • 150 g mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 roombotercake ± 450 g
  • 6 el marsala of PX sherry
  • 10 hopjes of andere koffiesnoepjes bijv. Kopiko
  • ook nodig: hoge glazen schaal inhoud 3 liter of 8-10 glazen

Instructies

  • Voorbereiden (kan 1 dag van tevoren, begin minstens 1,5 uur van tevoren): week de gelatine in ruim koud water.
  • Verwarm 50 ml van de melk met de basterdsuiker en het espressopoeder tot tegen het kookpunt. Neem van het vuur, roer de uitgeknepen gelatine erdoor en voeg de rest van de melk toe. Laat het koffiemengsel afkoelen en wacht tot het de dikte van dunne vla heeft.
  • Sla 250 ml van de slagroom stijf met de nootmuskaat en schep door het lobbige koffiemengsel. Laat ± 5 min. opstijven in de koelkast.
  • Sla de mascarpone en de rest van de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Snijd de cake in blokjes. Verdeel de helft van de cakeblokjes over de bodem van de vorm of maak eenpersoons-trifles. Besprenkel met de helft van de marsala. Schep er de helft van de koffiemousse over en verdeel daar de helft van het mascarponemengsel over. Schep de rest van de cake erop en besprenkel met de overgebleven marsala. Verdeel er de rest van de koffiemousse over en dek af met het laatste deel van het mascarponemengsel. Laat minstens 1 uur maar liever 1 nacht in de koelkast staan.
  • Stamp vlak voor het serveren de snoepjes grof in de vijzel en bestrooi de trifle ermee.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!