Kipfilet met mosterd en gebakken tomaten

Kipfilet met mosterd en gebakken tomaten

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Ons culinaire leven zonder mosterd is eigenlijk niet voor te stellen. Dijonmosterd is een must in Franse vinaigrette. Mayonaise krijgt een extra kick met een lepel mosterd. Het is de perfecte kant-en-klare marinade voor kip of lamsvlees. En wat geven we bij de bitterbal? Mosterd, natuurlijk.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 2 ( à 125 g) kipfilets
  • ½ el mosterd grove
  • 25 g boter
  • 300 g trostomaten kleine, gehalveerd
  • 2 takjes dragon vers, blaadjes geplukt of 1 el gedroogde dragon

Instructies

  • Wrijf de kipfilets in met mosterd, zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur in ± 5 min. rondom bruin.
  • Verdeel de tomaatjes en dragon rondom de kipfilets en smoor de kip met het deksel op de pan in nog 10-12 min. zachtjes gaar. Geef er rucolasalade en gebakken aardappels bij.

Voedingswaarde

calorieën: 250kcal
vet: 13g
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!