aantal |
lunchgerecht, soep |
winter |
hollands |
Genieten van een gulle kom boerenkoolsoep met raasdonders om even aan te sterken? Dit recept is perfect voor een natte zomer- of koude winteravond
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 1 winterwortel fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij fijngesneden
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 1 blik gepelde tomatenblokjes 400 g
- 1¼ liter groentebouillon
- 200 g boerenkool gesneden
- 1 pot raasdonders het liefst jonge kapucijners, 220 g uitlekgewicht
- 100 g oude kaas geraspt
- olijfolie extra vierge, voor erbij
- bruin brood voor erbij
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui, de wortel en bleekselderij toe en bak 15 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat de soep 45 minuten op laag vuur koken.
- Voeg de boerenkool toe en kook nog 20 minuten. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe.
- Voeg de uitgelekte kapucijners toe, warm door en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de geraspte kaas, een flinke scheut extra vierge olijfolie en grof bruin brood.
Voedingswaarde
Receptuur: Lars Hamer. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!