Tjap tjoi met rijst

Tjap tjoi met rijst

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Janneke Philippi: ‘Een variatie op deze tjaptjoi maak ik met dikke omeletreepjes, een restje kip of garnalen.’
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 300 g rijst wit
  • 2 el wok-olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 wortel in schuine plakjes van 2 mm
  • 200 g peultjes afgehaald
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1 komkommer in lange linten geschaafd
  • 150 ml groentebouillon van tablet
  • 2 tl maïzena
  • 125 g taugé
  • 2-3 el sojasaus Chinees

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. Voeg de wortel, peultjes en champignons toe en roerbak 4 min.
  • Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. Schenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjap tjoi, zodat het bindt.
  • Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjap tjoi bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!