Garnalenroerbak met kerriepoeder

Garnalenroerbak met kerriepoeder

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |

In delicious.oktober maak je kennis met 5 Australische chefs die de Aziatische keuken van harte omarmen. Alle 5 geven ze een favoriet Aziatisch recept, zoals deze garnalenroerbak met kerrie.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gemberwortel fijngeraspt
  • 4 el zonnebloemolie
  • 12 garnalen grote, rauw, gepeld (zonder staartpuntjes), donkere darmen verwijderd
  • 3 el kerriepoeder Maleisisch
  • snufje kristalsuiker fijn
  • 1-2 el vissaus naar smaak
  • 1 el wittewijnazijn
  • 270 ml dikke kokosmelk
  • 1 bosje Chinese bleekselderij kun choy, in 2 cm stukjes
  • 1 ui klein, in dunne ringen
  • plukjes koriander voor garnering

Instructies

  1. Wrijf de knoflook en gemberwortel met een snufje zout in een vijzel tot een grof mengsel.
  2. Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur tot hij haast dampt. Roerbak de knoflook-gemberpasta 1-2 min. tot hij begint te kleuren. Voeg de garnalen toe, roerbak ze 1 min. en schep het kerriepoeder erdoor. Voeg de suiker, vissaus, azijn en kokoscream toe en laat de garnalen 1 min. pruttelen tot ze bijna gaar zijn geworden in de warme saus. Schep de bleekselderij en ui erdoor en laat nog 1 min. doorwarmen. Garneer met koriander en serveer.

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!