Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | vegetarisch
Met flammkuchen kun je eindeloos variëren. Probeer deze versie met muhammara, spinazie en amandel eens.
Ingrediënten
- 1 bakje muhammara 200 g
- 1 rol vers deeg voor flammkuchen, uit de koeling
- 3 rode ui, in ringen
- 1 el olijfolie
- 100 g babyspinazie
- 2 el amandelen, ongezouten
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de muhammara. Verdeel de uiringen over de muhammara.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Houd een handje spinazie apart. Schep de rest van de spinazie erdoor en bak zachtjes tot het blad begint te slinken. Verdeel de spinazie over de uiringen. Bestrooi met de amandelen.
- Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en knapperig. Bestrooi het deeg met de rest van de spinazie en besprenkel met extra olijfolie. Snijd de flammkuchen in 4 stukken en serveer. Lekker met een tomaten-olijvensalade.
Voedingswaarde
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Recepten en productie: delicious. in samenwerking met: MAZA
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook lekker: flammkuchen met savooiekool.