aantal 4 |
zoet |
|
|
Dit is een dessert met een echt WOW-effect. Fris en ook klein beetje kruidig. Probeer ook eens deze cheesecake met citroen
Ingrediënten
- 6 volkorenkoekjes
- 25 g boter gesmolten
- 50 g roomkaas op kamertemperatuur
- 50 g fijne kristalsuiker
- 125 g slagroom
- 125 g mascarpone op kamertemperatuur
- 20 g kervel blaadjes fijngesneden
- ½ gelatineblaadje
- 4 volle el ananasjam
- 1 el citroensap
- ook nodig: 4 glaasjes
Instructies
- Doe de koekjes in een keukenmachine, maal ze fijn en voeg de gesmolten boter toe. Verdeel het koekmengsel over de glazen, druk goed aan en zet ze in de koelkast.
- Roer de roomkaas met de helft van de suiker glad. Klop de slagroom stijf met de rest van desuiker. Meng de roomkaas met de mascarpone goed door elkaar en spatel er dan voorzichtig de slagroom door. Roer er dan voorzichtig de kervel door. Schep het mengel in de glaasjes en zet de glaasjes terug in de koelkast.
- Week het gelatineblaadje 5-8 min. in ruim koud water. Verwarm in een steelpan de ananasjam en het citroensap (laat niet koken!) Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat het blaadje oplossen. Zet het vuur uit. Laat iets afkoelen en verdeel de jam dan over de glaasjes. Laat verder afkoelen en serveer.
Voedingswaarde
Recepten: Kirsten Eckhart: Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!