aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, zomer |
aziatisch |
Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer het vlees dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor.
Ingrediënten
- 2 bosjes koriander blaadjes geplukt, steeltjes gehakt
- 1 bosje bladpeterselie steeltjes, gehakt
- 3 tenen knoflook grof gesneden
- 50 g gemberwortel 10 cm, vers, geschild, grof gesneden
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 groene peper grof gesneden
- 2 el sojasaus
- 2 limoenblaadjes djeroek poeroet*, fijngesneden
- 2 biolimoenen rasp en sap
- 1 hele kip in 8 stukken (vraag je poelier dit te doen)
mangosalsa
- 2 mango’s in blokjes
- ¼ komkommer zaad eruit geschraapt, in blokjes
- 4 bosuitjes fijngesneden
- 1 rode peper zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 1 limoen sap
- 2½ el olijfolie
Instructies
- Hak de koriander- en peterseliesteel, knoflook, gember, zonnebloemolie, groene peper, sojasaus, limoenblad en limoenrasp en -sap in een kleine keukenmachine fijn tot een pasta. Maak met een mes inkervingen in de stukken kip en wrijf ze in met de pasta. Marineer de kip afgedekt minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
- Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kom en schep er zout en peper naar smaak door.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de stukken kip op een bakplaat en braad ze in 35-40 min. gaar in de oven, keer ze halverwege.
- Serveer de kip met de mangosalsa en korianderblaadjes.
Voedingswaarde
* Verkrijgbaar bij de toko (vaak uit de diepvries). Vervang ze evt. door extra limoen- of citroenrasp.
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!