vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, soep |
doordeweeks |
|
Een pittig begin van de week, deze pompoen-preisoep. En op een dag als vandaag – Halloween – smaakt ‘ie helemaal goed. Maar waarom eten we op deze dag pompoen en hollen we ‘m uit?Op Halloween-avond komen er volgens de verhalen goede en kwade geesten naar onze wereld. Om de huizen te beschermen tegen kwade geesten, sneden de Ieren (uit Ierland komt Halloween oorspronkelijk) lantaarns met enge gezichten uit koolrabi’s. In Amerika werd deze knol vervangen door de mooiere pompoen. En laten we dat nou helemaal niet erg vinden, want tijdens de lunch genieten we extra van onderstaande pompoen-preisoep:
Ingrediënten
- 500 g prei in ringen
- 3 tenen knoflook
- 50 ml olijfolie
- 750 pompoen zaad verwijderd
- 2 el kerriepoeder
- 1½ liter groentebouillon van 2½ tablet
- 1 blikje reuzenbonen uitgelekt (netto 220 g)
- 1 bakje Griekse of Bulgaarse yoghurt
- geroosterd brood of zakje geroosterde broodjes met olijfolie Pan con ajo of Pan tostado
Instructies
- Bak in een ruime pan de prei en knoflook zachtjes 5 minuten in de olie. Snijd de pompoen met schil in stukken, voeg toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg het kerriepoeder toe, bak 1 minuut mee en schenk de bouillon erbij. Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg de uitgelekte bonen toe, warm nog 3 minuten door. Serveer de soep in kommen en garneer met een dot yoghurt. Geef de broodjes erbij.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!