aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
|
Venkel- en mosterdzaad geven de gebakken zalmfilet net even een kruidige kick. Erbij pittige waterkers en in wijn gestoofde zuurkool op smaak gebracht met een flinke schep frisse crème fraiche.
Ingrediënten
- 25 g boter boterongezout
- 1 ui fijngesneden
- ½ tl korianderzaad
- 500 g zuurkool
- 100 ml witte wijn
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl mosterdzaad
- 4 stukken (à 150 g) zalmfilet MSC, zonder vel
- 75 g crème fraiche
- 3 el olijfolie extra vierge
- 75 g waterkers
Instructies
- Verhit de boter en bak de ui 2 minuten. Voeg het korianderzaad toe en bak even mee. Voeg de zuurkool en wijn toe en stoof de zuurkool in 1½ uur op laag vuur gaar. Roer af en toe en voeg als het te droog wordt wat water toe.
- Wrijf het venkelzaad met het mosterdzaad en ½ theelepel zout fijn in de vijzel. Bestrooi de zalm met dit mengsel, verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de zalmfilets 5-6 minuten.
- Meng de crème fraiche door de zuurkool en laat even 5 min. doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de waterkers met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zuurkool over de borden, leg de zalm erbovenop en de waterkers ernaast.
Voedingswaarde
Receptuur: Lars Hamer. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!