Zalm in rode curry

Zalm in rode curry

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Rode curry is lekker pittig van smaak en is heerlijk in dit visgerecht. Het recept zit boordevol verschillende groenten en is daardoor ook nog eens ontzettend gezond en voedzaam. Eet smakelijk!
Kooktijd15 minutes
Oven20 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 1 wortel in reepjes
  • 100 g peulen afgehaald, in reepjes
  • 1 courgette overlangs gehalveerd, in reepjes
  • 60 ml rijstolie
  • 3 bosuien fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 75 g Thaise rode currypasta
  • 400 g cherrytomaatjes 1 blik
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 375 ml kokosmelk
  • 4 zalmfilets ontveld, van 180 g elk, fijne graatjes verwijderd
  • zilvervliesrijst of quinoa gaar, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de wortel-, peulen courgettereepjes in een kom. Voeg 1 eetlepel olie, zout en peper toe en schep alles goed door elkaar.
  • Verhit ook 1 eetlepel olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe er bosui en knoflook in en laat de ui in 1-2 min. glazig worden. Roer de currypasta door de groenten en blijf 1 min. roeren tot hij geurt. Voeg de cherrytomaten toe en laat alles 3-4 min. sudderen, roer er vissaus, limoensap en kokosmelk door.
  • Neem de pan van het vuur. Vet een braadslee in met de overgebleven eetlepel olie. Leg de zalm erin. Verdeel de groenten over de zalm en giet de saus eromheen. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem 20 min. in de oven tot de zalm net gaar is. Serveer de curry met zilvervliesrijst of quinoa.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!