lams-auberginekebabs met tomatenbulgur

lams-auberginekebabs met tomatenbulgur

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | turks |

Met zoveel kruiden en specerijen is het moeilijk om niet van dit gerecht te houden.

Kooktijd:25

Marineren30

Totale tijd:55

Ingrediënten

  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 limoen sap
  • 6 el olijfolie
  • 400-500 g lamsvlees in blokken
  • 1 aubergine groot, in blokjes van ± 2×2 cm
  • 2 uien fijngesneden
  • 5 tomaten rijp, groot, in blokjes
  • 300 g bulgur fijn, supermarkt of Midden-Oosterse winkel
  • 750 ml kippen- of groentebouillon van tabletten
  • 3 el munt grof gesneden + blaadjes voor erover
  • ook nodig: 8 lange satéstokjes of spiesen

Instructies

  1. Meng in een schaal de komijn, knoflook,het limoensap, 2 el van de olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep het lamsvlees en de aubergine erdoor en marineer 30 min. afgedekt in de koelkast.
  2. Rijg het lamsvlees met de aubergine om en om aan 8 spiesen. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak hierin de ui en tomaat 3-5 min. op halfhoog vuur. Schep de bulgur erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en kook de bulgur in 8-10 min. gaar. Verhit de grillpan goed heet voor. Bestrijk de spiesen met de laatste 2 el olijfolie. Gril de kebabs in 6-8 min. rondom bruin en naar wens rosé of net gaar. Meng de munt door de bulgur en breng op smaak met zout en peper. 
  3. Schep de bulgur op een schaal, garneer met de muntblaadjes en leg de kebabs erbij. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!