aantal 1 |
drankje |
weekend, zomer |
|
Voor deze herontdekte cocktail gebruikt Tess Posthumus Havana Club 7 years. Deze rum wordt nog steeds in Cuba gemaakt en heeft wat sigaar- en koffietonen. Meer sterke tips van Tess Posthumus? Bestel hier het februari nummer!
Ingrediënten
- 60 ml Cubaanse rum
- 10 ml PX-sherry
- 5 ml kaneel-kruidnagelsiroop zie recept
- 2 dashes Angostura-bitters*
om te garneren:
- sinaasappelschijfje* gedroogd of een vers sinaasappelschilletje
- steranijs
- kaneelstokje
ook nodig:
- ijsblokjes
methode: stir
serveren in: rocksglas
Instructies
- Vul een rocksglas met ijsblokjes. Schenk de Cubaanse rum, PX-sherry, Angostura bitters en kaneel-kruidnagelsiroop erbij. Stir alle ingrediënten +/- 30 sec. totdat het volume met ongeveer eenderde is toegenomen. Garneer met een gedroogd sinaasappelschijfje, steranijs en een kaneelstokje.
Voedingswaarde
* Angostura bitters koop je bij goed gesorteerde slijters.
** Snijd een biologische sinaasappel in hele dunne plakjes. Droog ze 8-10 uur in een oven van 100*C of tot ze licht gedroogd zijn.
Recepten en bereiding: Tess Posthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!