Thaise rijst met garnalen en koriander

Thaise rijst met garnalen en koriander

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch |
Deze verrukkelijke Thaise rijst: pandanrijst – ook wel jasmijnrijst – heeft een stevige korrel, sterk aroma en nootachtige smaak en wordt vaak geserveerd bij curry’s. Zin in meer Thaise gerechten? Maak dan ook deze drumsticks.
Kooktijd25 minutes

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 250 g sugarsnaps in grove reepjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 paksoi in reepjes
  • 2 el Thaise rode currypasta*
  • 300 g pandanrijst
  • 400 g cocktailgarnalen diepvries, ontdooid
  • 1 bosje koriander grof gesneden
  • 2 limoenen in partjes

Instructies

  • Verhit in een pan met dikke bodem de olie. Bak de ui ± 1 min. op hoog vuur. Voeg de sugar snaps, paprika en het witte deel van de paksoi toe en roerbak ± 3 min.
  • Draai het vuur lager, voeg de currypasta toe en roerbak ± 1 min., tot de heerlijke geur vrijkomt. Schep dan de rijst erdoor. Schenk er 400 ml heet water bij, roer goed en breng aan de kook.
  • Leg de deksel op de pan en draai het vuur zo laag mogelijk. Kook de rijst op matig vuur in 12-15 min. gaar. Zet er eventueel een vlamverdeler onder als het te hard gaat. Leg de laatste 5 min. de garnalen op de rijst en warm ze mee.
  • Neem de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt nog 5 min. staan. Schep het groene paksoiblad en zout en peper naar smaak door de rijst.
  • Bestrooi met koriander en serveer met de partjes limoen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Thaise rode currypasta vind je bij sommige supermarkten. Het is een geconcentreerde, geurige pasta van specerijen, pepers en kruidenwortels.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!