vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
midden-oosters |
Halloumi is een zoute kaas uit Cyprus die een beetje doet denken aan feta. Hij is gemaakt van schapen- of geitenmelk en smelt niet snel. Daardoor is halloumi ideaal om te bakken of grillen. Heerlijk van de bbq!Probeer ook deze burgers van portobello met halloumi.
Ingrediënten
- 1 gele en/of groene courgette in stukjes
- 1 aubergine in blokjes
- 1 rode paprika in repen
- 3 pruimtomaten in stukken
- 7 el olijfolie extra vierge
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 el tijmblaadjes
- 450 g halloumi (2 pakjes à 225 g) in plakken van ½ cm
- 1 kikkererwten blik, 400 g, uitgelekt
- 1-2 el rodewijnazijn
- 1 bosje peterselie plat, grofgehakt
- 1 bosje koriander grofgehakt
Instructies
- Steek de bbq minimaal 30 min. van tevoren aan zodat de kooltjes witheet zijn als je met roosteren begint. Schep de groenten om met 3 el olijfolie, de knoflook, tijm en zout en peper naar smaak. Rooster de groenten in een bbq-schaal of -pan in 6-8 min. op de hete barbecue beetgaar. Schep regelmatig om. Dep intussen de halloumi droog met keukenpapier en bestrijk met 2 el olijfolie.
- Schep de groenten op een schaal. Meng er de kikkererwten, resterende 2 el olijfolie, wijnazijn en verse kruiden door. Breng op smaak met zout en peper. Gril de halloumi in 1 minuut per kant tot er bruine ribbeltjes verschijnen en de kaas begint te smelten. Leg de halloumi bij de groentesalade en eet de kaas als deze nog warm en zacht is.
Voedingswaarde
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!