aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
italiaans |
Bij de zomer horen heerlijke barbecuerecepten. Daar is deze eentje van. De focaccia maak je eerst helemaal zelf en vul je vervolgens met heerlijke worstjes van de bbq. Top het broodje af met de lekkere yoghurtdip. Enjoy!
Ingrediënten
- 1 ui grof geraspt
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el basterdsuiker donker
- 1 el honing
- ½ tl chilipoeder
- 200 ml tomatenketchup
- tabasco naar smaak
- 8 merguez of chipolataworstjes
- 4 kropjes little gem
- 3 el yoghurtdressing
foccacia
- 250 g bloem
- ½ zakje gist gedroogd, à 7 g
- 3 zongedroogde tomaten in olie pot, in kleine stukjes
- 3-4 el olijfolie
Instructies
- Kneed voor de foccacia in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van de bloem, gist, een flinke snuf zout, 1 el olijfolie en 150 ml handwarm water een soepel deeg. Kneed er de tomaatjes door en voeg evt. nog wat extra bloem toe, als het deeg plakt. Vorm er een bal van en laat het onder een schone doek op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
- Meng de ui, wijnazijn, basterdsuiker, honing en het chilipoeder door de ketchup. Breng de bbq-saus pittig op smaak met tabasco.
- Steek de bbq minimaal 30 min. voordat je begint met roosteren aan, zodat de kooltjes witheet zijn.
- Snijd het deeg in 4 gelijke stukken, vorm er balletjes van en druk ze mooi plat tot 4 platte focacciabroodjes van 1 cm dikte. Bestrijk de broodjes aan beide kanten met 2-3 el olijfolie. Rooster ze op een matig hete bbq (zie tips) in 5-7 min. per kant goudbruin en gaar. Schuif de broodjes naar een minder warme plek op het rooster als ze te snel donker kleuren. Rooster ook de worstjes op de hete bbq in 5-6 min. bruin en gaar, keer regelmatig.
- Snijd de focaccia’s open. Beleg ze met een beetje sla, de worstjes en een lepel bbq-saus. Maak van de rest van de little gem en de dressing een salade en serveer erbij.
Voedingswaarde
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!