aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, zomer |
thais |
Deze Thaise drumsticks kun je gemakkelijk op de barbecue bereiden! Voeg als de saus nog te pittig is meer kokosmelk en cashewnotenpasta toe.Ook lekker van de barbecue: gegrilde entrcote met rucolatopping.
Ingrediënten
- 8 scharrel kip drumsticks
- 1 el Thaise rode currypasta
- 3 el zonnebloemolie
- 1 limoen sap
- 300 g spitskool in fijne reepjes
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 komkommer in halve plakjes
- 3 volle el yoghurtmayonaise
- 3 el cashewnotenpasta*
- 300 ml kokosmelk blik à 400 ml
- 75 cashewnoten gezout
- handvol basilicumblaadjes klein
Instructies
- Meng voor de kipdrumsticks ½ eetlepel currypasta, de olie en het limoensap en wrijf de drumsticks hiermee in. Leg ze in een zak met de resterende marinade, sluit goed af en leg de zak met kipdrumsticks minimaal 30 min. in de koelkast.
- Meng de spitskool met de ui en komkommer en schep in een schaal. Verdun de mayonaise met 1-2 el lauw water en meng door de salade. Voeg peper naar smaak toe en zet ook de salade afgedekt koel weg zodat de smaken kunnen intrekken.
- Steek de bbq 30 min. van tevoren aan, zodat de kooltjes witheet zijn als je de drumsticks gaat roosteren. Verwarm in een sauspan de cashewnotenpasta met de kokosmelk en de resterende currypasta. Roer tot een gladde saus. Meng de cashewnoten en basilicum door de koolsalade. Voeg evt. nog wat zout toe aan de salade; de cashewnoten zijn ook gezouten, dus misschien is de salade al zout genoeg.
- Leg de drumsticks op de hete bbq en rooster ze in 30-35 min. bruin en gaar. Serveer ze met de cashewsaus en de salade.
Voedingswaarde
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!