Snelle Italiaanse bonensoep met groenten

Snelle Italiaanse bonensoep met groenten

aantal | hoofdgerecht, lunchgerecht, soep | doordeweeks | italiaans |

Een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken: bonen & kruiden. Deze simpele soep vult en is écht binnen 30 minuten klaar.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 flinke ui in ringen
  • ¼-½ tl chiliflakes molenpotje
  • 4 el olijfolie groene
  • 1 blik tomaatstukjes 400 ml
  • 1 blik flageolets uitgelekt netto 265 g
  • 250 g boswortels in dikke plakjes
  • 250 g spits- of groene kool gesneden
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • ½ zakje Italiaanse kruiden vers, bijv. peterselie, rozemarijn en salie, blaadjes afgehaald
  • 1 pot krachtbouillon (kip- of rundvlees) 350 ml

Instructies

  1. Bak de ui en chilipeper in 3 el olie in een soeppan ± 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten met vocht en de helft van de bonen toe en bak zachtjes al roerend nog ± 5 min. Voeg de rest van de groenten, knoflook en kruidenblaadjes toe en bak nog ± 2 min.
  2. Voeg de bouillon, met zoveel water als op de gebruiksaanwijzing van de pot staat, toe en breng aan de kook. Laat de soep ± 10 min. koken en voeg dan de rest van de bonen toe. Schenk er op het bord nog wat olijfolie over. Lekker met geroosterde ciabattasneetjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 190 kcal
  • eiwit: 16 g
  • vet: 14 g
  • koolhydraten: 15 g

Receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Eke Mariën

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!