Gegrilde varkenskoteletten met geroosterde groenten

Gegrilde varkenskoteletten met geroosterde groenten

aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Eric van Veluwen: ‘Laat de koteletten minstens 24 uur marineren in het citroensap met de kruiden. De laurier, salie en peterselie geven het vlees ongelofelijk veel smaak.’
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 2 citroenen biologisch
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 blaadjes salie
  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 4 varkenskoteletten biologisch
  • 2 venkelknollen
  • 2 wortels* gele
  • 6 el olijfolie

Instructies

  • Meng het sap van 1 citroen met de laurier, salie en peterselie en leg de karbonaden erin. Laat afgedekt minstens 24 uur marineren in de koelkast, maar 2 dagen is nog lekkerder.
  • Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de venkel en wortels in vieren. Blancheer de groente 3 min. in ruim kokend water met zout en laat goed uitlekken.
  • Verhit de grillpan en grill hierin de groenten, samen met de laurierblaadjes uit de marinade en de tweede, in plakjes gesneden, citroen, aan alle kanten.
  • Dep de koteletten droog en bestrooi ze met zout en peper. Grill ze in de grillpan aan elke kant 2 min. en leg ze in een braadslede. Schenk de olijfolie erover en laat de koteletten in de oven nog 4 min. nagaren. Serveer de karbonaden met de groenten, citroen en laurier.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Gele wortel, een zogenaamde ‘vergeten groente’, is een kruising tussen een wortel en een biet. Je kunt ook pastinaken (witte wortels) of gewone wortel nemen.
Marineren 1-2 dagen.
Receptuur en bereiding: Eric van Veluwen, www.ericvanveluwen.nl. Fotografie: Eric van Lokven. Styling Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!