vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks |
frans |
vegetarisch
Liefhebbers van roquefort halen hun hart op met de dressing die over deze pastasalade gaat. Als je de dressing apart houdt, kun je ‘m ook meenemen naar park/bos/picknick!
Ingrediënten
- 150 g schelpjespasta
- 4 stengels bleekselderij + gele blaadjes
- ½ krop romeinse sla in brede repen van 2 cm gesneden
- 100 g tatsoi* blad losgehaald, of jonge spinazieblaadjes
dressing
- 150 g roquefort
- 4 el rodewijnazijn
- 50 ml olijfolie
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel koud en laat goed uitlekken.
- Pureer voor de dressing 100 g van de kaas met de azijn en de olie in een maatbeker met de staafmixer romig. Voeg 1 el water toe en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bleekselderij schuin in dunne boogjes. Schep in een grote kom de pasta, bleekselderij, romeinse sla en tatsoi door elkaar met dressing.
- Verdeel de salade over 4 diepe broden. Brokkel de resterende kaas erover. Maal extra verse peper erboven.
Voedingswaarde
*Tatsoi is een kleinere variant van paksoi, heel geschikt om rauw in salades te verwerken. Te koop bij veel oosterse supermarkten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!