couscoussalade met kikkererwten, feta & kruiden

couscoussalade met kikkererwten, feta & kruiden
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, lunch | doordeweeks, weekend, zomer | midden-oosters |
Een frisse Arabische avondmaaltijd met zoete paprika’s, speltcouscous en feta. Wees niet te zuinig, als je iets over houdt heb je alvast een heerlijke lunch voor de volgende dag!
Voorbereiding25 minutes
Roosteren25 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 4 rode puntpaprika’s
  • 4 gele paprika’s
  • 150 g speltcouscous
  • 4-6 el olijfolie
  • 1 biolimoen sap en rasp
  • 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 200 g feta verkruimeld
  • 50 g pistachenoten gepelde gezouten. grof gehakt
  • 1 bosje peterselie grof gesneden
  • 1 bosje koriander grof gesneden
  • 2 takjes munt blad fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven met een bakblik voor op 200°C. Leg de hele paprika’s op het bakblik en rooster ze 20-25 min. tot de schil net blakert.
  • Keer af en toe. Laat ze afgedekt onder folie in een kom iets afkoelen en pel ze dan.
  • Bereid de couscous met 2-3 el olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous met een vork los.
  • Meng de couscous met het limoensap, -rasp en de laatste 3 el olijfolie.
  • Schep er de kikkererwten, ui, helft van de feta, de nootjes en de kruiden door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer met de geroosterde paprika’s en bestrooi met de rest van de feta.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook dit recept: couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes