aantal 4 |
drankje |
winter |
|
delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten met (h)eerlijke Fairtrade koffie, zoals deze koffielikeurroom voor bij Fair Trade espresso!
Ingrediënten
- 4 el koffielikeur bijv. Tia Maria of Kahlúa
- 100 ml slagroom
- 1 reep chocolade bitter, Fairtrade, liefst 71% cacaogehalte
- ook nodig: fijne rasp 4 kleine glaasjes (± 30 ml) op een voetje en 4 kleine espressolepeltjes
Instructies
- Klop de slagroom stijf en bewaar afgedekt en koel tot gebruik.
- Verdeel de likeur over 4 kleine glaasjes, schep de room erop. Rasp een beetje bittere chocolade erover. Serveer bij een espresso, bereidt met Fairtrade koffiebonen.
Voedingswaarde
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!