aantal 8 |
nagerecht |
zomer |
|
Het fantastische aan deze popsicles is dat je er al je favoriete tropische fruit in kwijt kunt. Varieer met carambola, kiwi, mango, passievrucht, ananas of papaja. Maak een flinke voorraad, dan heb je altijd een lekker ijsje bij de hand.Of probeer één van deze homemade ijsjes.
Ingrediënten
- 110 g kristalsuiker fijn
- 125 ml citroensap
- 200 g tropisch fruit bijvoorbeeld papaja, ananas, mango, carambola (stervrucht), kiwi, passievrucht
- ook nodig: 8 platte ijsvormpjes van 80 ml inhoud, met houder en ijsstokjes
Instructies
- Verwarm de suiker met 250 ml water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat 1 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer dan pas het citroensap erdoor.
- Snijd het fruit in plakjes en stukjes die in de vormpjes passen. Zorg dat de snijvlakken glad tegen de zijkanten van de vormpjes liggen. Schenk de zelfgemaakte limonade in de vormpjes en sluit ze af met de dekseltjes inclusief stokjes, of laat 1 uur bevriezen en zet losse ijsstokjes in het midden. Laat in een nacht verder bevriezen.
- Neem de ijsjes valk voor serveren uit de vormpjes.
Voedingswaarde
Recepten, styling en fotografie: The food dept. Bewerking: Colette Beyne
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!