Gnocchi met romige tuinbonenpuree en chorizo

Gnocchi met romige tuinbonenpuree en chorizo

aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
Ze zijn er weer volop: tuinbonen. In delicious.juli (2014) kookt delicious.friend Bill de hele maand met tuinbonen, maar we willen meer! Zoals gnocchi met romige tuinbonen. gnocchi met romige tuinbonenpuree en chorizo.
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi kant-en-klaar, van goede kwaliteit
  • 2 tl olijfolie
  • 70 g chorizo in plakjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 preien jong, in ringen
  • 280 g tuinbonen gedopt, geblancheerd
  • 250 ml slagroom
  • 1 citroen bio, geraspt

Instructies

  • Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout tot ze aan de oppervlakte komen drijven en zacht zijn. Laat uitlekken. Verhit 1 tl van de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur, bak hierin de plakjes chorizo aan beide kanten tot ze wat zwellen en knapperig zijn. Neem de chorizo uit de pan, draai het vuur laag en voeg de rest van de olijfolie, de knoflook en prei toe. Bak zachtjes tot de knoflook begint te geuren en de prei zacht is.
  • Pureer de tuinbonen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de tuinbonenpuree samen met de room toe aan de pan en laat alles – onder af en toe roeren – zachtjes koken tot het goed warm is.
  • Neem de pan van het vuur, voeg de gnocchi toe en schep goed om zodat de gnocchi met de saus is bedekt. Schep in een grote schaal en verdeel de chorizo en citroenschil erover. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Fotografie: Dawie Verwey. Recept: Abigail Donnelly. Culinaire assistenten: Hannah Lewry en Louise Thomas
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!