aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Wij kiezen tegenwoordig graag voor 80/20: 80% groente en 20% vlees. Niet alleen omdat je er delicious. mee kan koken, maar al die groenten reinigen je lichaam, geven energie én zijn bovendien elke dag van de week lekker!
Ingrediënten
- 170 g Griekse yoghurt
- 1 el muntblaadjes fijngehakt
- 1 tl honing
- 3 tenen knoflook geperst
- 2 el olijfolie
- 1 bos bospeen/worteltjes ± 750 g met loof, geschrapt, in reepjes
- 1 ui in halve ringen
- 1 peper rood, zaadjes verwijderd, in ringetjes
- 200 g kalkoenfilet in dunne repen
- 1 el Italiaanse kruiden gedroogd
- 800 g linzen gekookt, blik, uitgelekt
- 75 g rucola
Instructies
- Meng de yoghurt met de munt, honing en 1 teen knoflook, breng op smaak met zout en peper en zet apart.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de wortel ± 5 min. Voeg de ui, rode peper en de rest van de knoflook toe en bak ( 3 min. mee.
- Bestrooi de kalkoenrepen met wat zout en peper en bak ze samen met de Italiaanse kruiden 2-3 min. mee tot ze gaar zijn. Doe de linzen erbij en warm ze even door. Schep de rucola in delen door het gerecht en breng op smaak met zout. Zorg ervoor dat de rucola warm wordt maar niet gaart, verhit daarom niet te lang.
- Serveer de linzenschotel in grote, diepe kommen of borden en geef de muntyoghurt er apart bij.
Voedingswaarde
Recept: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!