Salade van aardappel, tuinbonen, spinazieblad, Gruyère met muntdressing

Salade van aardappel, tuinbonen, spinazieblad, Gruyère met muntdressing

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | frans |
Tuinbonen eet je vaak in klassieke combinaties (met hamsaus en bonenkruid bijvoorbeeld). Maar wie dol is op het lichte bittertje van deze bonen, probeert ook deze nieuwe verrassende combinatie met spinazieblad en muntdressing! 
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 8 aardappels nieuwe, kleine of 500 g jonge krieltjes
  • 1 krop kropsla of eikenbladsla
  • 200 g tuinbonen gedopt (¾ – 1 kg ongedopt)
  • 75 g Gruyère
  • 100 g bladspinazie jonge
  • 1 bakje tuinkers

dressing

  • 40 g muntblaadjes vers
  • 25 g ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 2 el honing bloemen, vloeibaar
  • 70 ml witte wijnazijn
  • 125 ml zonnebloemolie

Instructies

  • Boen de aardappels of krieltjes goed schoon, snijd grote aardappelen evt. doormidden en kook of stoom ze in de schil in 14-20 min. (afhankelijk van de grootte) gaar. Haal intussen de slablaadjes los, was ze voorzichtig en slinger goed droog.
  • Kook de tuinbonen in 4-5 min. (afhankelijk van de grootte) gaar en giet af. Schaaf de kaas in dunne plakjes, evt met een dunschiller.
  • Meng alle ingrediënten en ½ theelepel zout voor de dressing in de keukenmachine tot een homogene mooie groene saus en breng op smaak met peper uit de molen.
  • Meng de sla en de spinazie met wat dressing door elkaar en verdeel over de borden. Leg de aardappels en tuinbonen erop en bestrooi met de kaas en tuinkers. Druppel er nog wat van de dressing over.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Jacqueline Pietrowksi. Recept: Kirsten Eckhart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!