aantal 4 |
nagerecht |
feestelijk |
|
Deze warme chocoladetaartjes vallen in de categorie kleine moeite, fijne taart. Klaar in iets meer dan een halfuurtje. Daarna komt het lastigste: eraf blijven, want ze moeten nog een uurtje afkoelen. Zodra je ze opensnijdt, vloeit de limoen-chocovulling eruit. Ook perfect als feestelijk toetje! Geef er dan een glas rode dessertwijn Banyuls bij.
Ingrediënten
- 125 g boter
- 125 g pure chocolade
- 2 eieren
- 2 eierdooiers
- 50 g suiker plus extra
- 50 g bloem
- 50 ml limoensap
- 200 g witte chocolade
- boter om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Smelt de boter met de chocolade op laag vuur. Klop de eieren en eierdooiers los met de suiker en spatel door het chocolademengsel. Klop met een garde voorzichtig de bloem erdoor.
- Verwarm het limoensap op laag vuur en smelt de witte chocolade erin. Schenk het mengsel in een bak van ± 18 bij 15 cm en laat 1 uur afkoelen in de koelkast (het blijft een beetje zacht). Snijd grote dobbelstenen uit de limoenchocolade.
- Vet 4 ovenschaaltjes van 8-10 cm Ø in met boter. Bestrooi ze met suiker, draai de bakjes goed rond zodat ieder hoekje en randje bedekt is. Schud overtollige suiker eruit. Schenk het pure-chocolademengsel tot ¾ in de bakjes en doe in het midden van ieder bakje een dobbelsteen witte chocolade (misschien houd je wat over).
- Bak de taartjes 12 min. in de oven. Laat even afkoelen en keer de taartjes dan om op het bord. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 825kcal
eiwit: 10g
vet: 50g
koolhydraten: 66g
Receptuur en bereiding: Remco van de Weerd, EnvyAmsterdam. Fotografie: Louis Lemaire. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!