Rood-fruitsoep met hangop

Rood-fruitsoep met hangop

aantal 4 | dessert | zomer | |
Hangop beleeft een ware revival en dat is niet zo verwonderlijk nu alles zo puur mogelijk moet zijn. Helemaal lekker gecombineerd met een zoet zomerfruitsoepje.
Voorbereiding1 hour
Kooktijd20 minutes
afkoelen1 hour
Totale tijd1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • 1 l yoghurt volle, liefst boerenland
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuf kaneel
  • 250 ml (3 perssinaasappels) sinaasappelsap 
 vers geperst
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje opengesneden, merg eruit geschraapt
  • 2 pimentkorrels geplet
  • ½ rode peper zaadlijst verwijderd, in flinterdunne reepjes
  • 300 g aardbeien grote in kwarten gesneden
  • 300 g kersen vers, ontpit*
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g bramen

Instructies

  • Leg een schone vochtige theedoek in een vergiet en plaats in de gootsteen (zodat het vocht kan weglopen). Schenk alle yoghurt erin, dek af en laat minimaal 4, maar liever 6 uur
uitlekken. Schraap de dikke yoghurt van de doek in een kom en roer de vanillesuiker en kaneel erdoor.
  • Verwarm het sinaasappelsap met de suiker in een steelpan en laat de suiker oplossen. Voeg het vanillemerg met -peul, pimentkorrels en peper toe en laat op laagste vuur 5 min. trekken. Laat volledig afkoelen. Zeef het sap desgewenst.
  • Pureer de helft van de aardbeien en meng met het gekruide sinaasappelsap. Verdeel de kersen en rest van het fruit over 4 diepe borden en giet het gekruide vruchtensap erop. Serveer de fruitsoep met een schepje hangop.

Voedingswaarde

calorieën: 353kcal
eiwit: 14g
vet: 8g
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
*Onmisbaar voor de kersenliefhebber: een kersenontpitter. Voor het ontpitten van kersen én olijven. Te koop bij goedgesorteerde kookwinkels.
Bereiding: Trudelies Schouten. Recepten: Eke Mariën. Styling: Laura Jongeneel. Fotografie: Ernie Enkelaar
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!