aantal |
hoofdgerecht |
feestelijk |
grieks |
De delicious. redactie is gek op de Griekse keuken, in Griekenland zelf maar ook gewoon thuis! Vandaag op het delicious. menu: een Griekse klassieker, stoofvlees met verse zilveruitjes.
Ingrediënten
- 4-5 el olijfolie
- 1 kg rundvlees mager, in dobbelstenen
- 750 g uitjes zilveruitjes of kleine sjalotten, gehalveerd
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 blaadje laurier
- snufje kaneel gemalen
- 1 tl oregano gedroogd
- 600 g tomaten rijp, ontveld, in stukjes
- 300 ml wijn rood
- 3 el peterselie fijngesneden
Instructies
- Verhit de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de uitjes, knoflook, laurier, kaneel en oregano 5-10 min. in het bakvet. Voeg de tomaten, rode wijn en ± 200 ml water toe.
- Leg het vlees terug in de pan en voeg eventueel nog wat water toe, het vlees moet net onder staan. Stoof het vlees met het deksel op de pan ± 2 uur tot het gaar is
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de peterselie erover. Serveer bij het Grieks stoofvlees een romige aardappelpuree bij die gemaakt is met olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 445kcal
vet: 19g
koolhydraten: 12g
Receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Robert Vendig. Styling: Anja Ditzel. Bereiding: Coen Beute
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!