vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, salade |
zomer |
italiaans |
Fiore Sardo is vernoemd naar het Sardijnse schapenras sarda dat de melk levert. Een harde schapenkaas, gemaakt van zowel ongepasteuriseerde als gepasteuriseerde melk en tot 10 maanden gerijpt, wordt in de beginperiode in een rookruimte gelegd. Hierdoor krijgen de kaasjes hun lichtbruine korst en hun licht rokerige smaakje. Heerlijk met abrikozen en noten en een glas Italiaanse Reciotto.
Ingrediënten
- 400 g fettuccini gedroogd
- 4 nectarines ongeschild, in partjes
- 2 el olie voor het roosteren
- 50 g amandelschaafsel
- 30 g peterselie blaadjes en stelen
- 2 el balsamicoazijn wit
- 100 ml olijfolie milde, extra vierge
- 200 g Fiore Sardo kaas of pecorino
Instructies
- ook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar in ruim water met 1 el zout. Verhit een grillpan of grillplaat op hoog vuur. Bestrijk de nectarinepartjes met een beetje olie en rooster ze ± 1 min. aan elke kant.
- Bak het amandelschaafsel in ± 3 min. goudbruin in een droge koekenpan op matig vuur. Pureer in een keukenmachine de peterselie met de azijn en olijfolie.
- Schep de peterseliedressing door de warme pasta en verdeel deze over de borden. Leg de geroosterde stukjes necarine ertussen en bestrooi met het amandelschaafsel. Schaaf er flink wat Fiore Sardo overheen en bestrooi met vers gemalen zwarte peper.
Voedingswaarde
calorieën: 900kcal
eiwit: 30g
vet: 50g
koolhydraten: 83g
Receptuur en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura Jongeneel.
Dit recept verscheen reeds eerder in delicious. magazine.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!