Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

aantal 30 | zoet | weekend | italiaans |
Met delicious. hét bakboek! heb je een geweldig toevoeging aan de kookboekenkast en altijd inspiratie voor mooie cadeaus! Want zeg nou zelf: met homemade amandelkoekjes in een mooie doos maak je iedereen blij! Ook lekker: koekjes met anijs en gekonfijte gember!
Kooktijd15 minutes
Oven18 minutes
Totale tijd33 minutes

Ingrediënten

  • 175 g amandelen geschaafd
  • 140 g kristalsuiker fijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eiwitten
  • 40 g boter gesmolten
  • 40 g bloem gezeefd

Instructies

  • Let op: begin een dag van tevoren. Meng de amandelen met de suiker, vanille, een snuf zout en eiwitten door elkaar. Schenk er al roerend de boter bij. Zet het beslag afgedekt met plasticfolie 1 nacht weg.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Schep de bloem luchtig door het beslag. Leg hoopjes van telkens
  • 1 flinke eetlepel beslag met 4-5 cm tussenruimte op ingevette bakplaten en strijk ze met de bolle kant van een lepel uit tot mooie rondjes.
  • Bak ze in 15-18 min. in het midden van de oven gaar en lichtgekleurd. Neem uit de oven, haal ze snel met een palet- of pannenkoekmes van de bakplaat en laat op een rooster verder afkoelen. Bewaar droog en afgesloten.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept verscheen eerder in delicious. hét bakboek!.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!