aantal 4 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
|
lactosevrij
Naast de natuurwinkel krijgt ook de supermarkt een steeds grotere keuze aan healthy food. Kies bijv. voor quinoa (gewoon bij de granen in de supermarkt) i.c.m. verse biologische witlof en appel in deze power-quinoasalade.
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 5 el olijfolie extra vierge
- 4 sjalotten in dunne ringen
- 100 g spekreepjes
- 2 el vlierbesbloesem- of wittewijnazijn
- 600 g witlof bittere kern verwijderd
- 1 appel rood, Breaburn
- bosui of bieslook fijngesneden, voor de garnering
- voor erbij: zuurdesembrood geroosterd
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat in een zeef uitlekken en iets afkoelen.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de sjalot en spekreepjes op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blus af met de azijn en roer de rest van de olie erdoor. Snijd de witlof in de lengte in dunne plakken. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in lange parten.
- Schep in een ruime kom alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngesneden bosui of bieslook. Geef er evt. geroosterd zuurdesembrood bij.
Voedingswaarde
Recept: Yolanda van der Jacht. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. de Krat. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!