aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
oosters |
Misschien wel de verleidelijkste ontdekking van Maza is muhammara, een Midden-Oosterse specialiteit naast de Maza falafel, hoemoes, salades en sauzen. Geïnspireerd op authentieke recepten uit de mediterrane en Midden- Oosterse keukens, maar in Zaandam gemaakt. Verse ingrediënten, kruiden en specerijen en traditionele bereidingswijzen zorgen voor unieke smaken.
Ingrediënten
- 2 knoflooktenen fijngesneden
- 1 biocitroen rasp
- 3 el Maza Muhammara*
- ½ el sumak
- 50 ml olijfolie mild
- zout
Instructies
- Smeer 500 g kippendijfilets ermee in en laat ± 15 min. marineren. Verhit de oven voor op 180°C. Gril de kippendijen in 25 min. gaar. Zet de oven op de hoogste grillstand en gril nog 8-10 min. tot goudbruin.
- Verdeel de rest van het bakje Muhammara over de schaal. Leg de kippendijen erop. Besprenkel met wat granaatappelmelasse en 50 g fijngehakte walnoten en 1 el fijngesneden munt. Geef er yoghurt en brood bij.
- Lekker met little gem-sla gemengd met fijngesneden blad van 8 munttakjes en 1 bosje peterselie. Breng op smaak met wat lekkere olijfolie, citroensap, wat sumak en zout.
Voedingswaarde
* MUHAMARRA is een salade/dip van vers gegrilde paprika’s met walnoten en granaatappel. Heerlijk bij de borrel en onmisbaar als je mezze – kleine gerechten als tussendoortje, voorgerecht of maaltijd – maakt. Alle Maza producten zijn vegetarisch en halal. Bezoek Maza eens in de Foodhallen in Amsterdam, stadshart Amstelveen of ga naar maza.nl.
Recept: delicious. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën
delicious. i.s.m. Maza
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!