Gekaramelliseerde worteltjes met hazelnoten

Gekaramelliseerde worteltjes met hazelnoten

Voorkeur: vegetarisch

aantal 6 | bijgerecht | doordeweeks, kerst | hollands |

Koningsdag verregend? Maak deze gekarameliseerde worteltjes en haal alsnog het oranjegevoel in huis!

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 2 bossen peen bijgesneden, geschrapt
  • 20 g boter
  • 125 ml marsala all’uovo of andere versterkte wijn
  • 1 el kristalsuiker fijn
  • 55 g hazelnoten geroosterd, zonder vliesjes, grof gehakt

Instructies

  1. Kook de worteltjes in weinig kokend water met zout in 7-8 min. gaar. Giet ze af.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Schep de worteltjes erin om. Schenk de wijn erbij, strooi de suiker erover en schep nog 5 min. om tot de saus inkookt en de worteltjes glanzen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de worteltjes in een schaal en strooi de hazelnoten erover.

Voedingswaarde

Recept: Allison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Yaël Grinham. Bereiding: Brett Sargent. Bewerking: Colette Beyne

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!