vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht |
doordeweeks, kerst |
hollands |
Koningsdag verregend? Maak deze gekarameliseerde worteltjes en haal alsnog het oranjegevoel in huis!
Ingrediënten
- 2 bossen peen bijgesneden, geschrapt
- 20 g boter
- 125 ml marsala all’uovo of andere versterkte wijn
- 1 el kristalsuiker fijn
- 55 g hazelnoten geroosterd, zonder vliesjes, grof gehakt
Instructies
- Kook de worteltjes in weinig kokend water met zout in 7-8 min. gaar. Giet ze af.
- Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Schep de worteltjes erin om. Schenk de wijn erbij, strooi de suiker erover en schep nog 5 min. om tot de saus inkookt en de worteltjes glanzen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de worteltjes in een schaal en strooi de hazelnoten erover.
Voedingswaarde
Recept: Allison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Yaël Grinham. Bereiding: Brett Sargent. Bewerking: Colette Beyne
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!