aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
De moeite waard om te maken, perfect gegaarde vis met knapperige groenten met kappertjes en frisse sinaasappelsmaak. Geef er pasta bij.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie groen
- 500 g zalmfilet met vel
- 1 teen knoflook in plakjes
- 1 grote courgette in schuine dunne plakken
- 1 zak spinazie
- 1 sinaasappel schil geraspt, sap geperst
- 2 el kappertjes uitgelekt
- 75 ml slagroom of zure room
- 3 el bladpeterselie grof gesneden
Instructies
- Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 8 min. bruin en knapperig. Keer de zalmfilets na ± 5 min.
- Verwarm in een andere pan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgetteplakken, spinazie, het sinaasappelrasp en de kappertjes toe en roerbak ± 4 min. op halfhoog vuur. Voeg de room, 2 el van het sinaasappelsap en de peterselie toe, warm goed door en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!