Gegrilde zalm met courgette en spinazie

Gegrilde zalm met courgette en spinazie

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |

De moeite waard om te maken, perfect gegaarde vis met knapperige groenten met kappertjes en frisse sinaasappelsmaak. Geef er pasta bij. 

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie groen
  • 500 g zalmfilet met vel
  • 1 teen knoflook in plakjes
  • 1 grote courgette in schuine dunne plakken
  • 1 zak spinazie
  • 1 sinaasappel schil geraspt, sap geperst
  • 2 el kappertjes uitgelekt
  • 75 ml slagroom of zure room
  • 3 el bladpeterselie grof gesneden

Instructies

  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 8 min. bruin en knapperig. Keer de zalmfilets na ± 5 min.
  2. Verwarm in een andere pan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgetteplakken, spinazie, het sinaasappelrasp en de kappertjes toe en roerbak ± 4 min. op halfhoog vuur. Voeg de room, 2 el van het sinaasappelsap en de peterselie toe, warm goed door en breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!