snelle spaghetti bolognese

snelle spaghetti bolognese

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | italiaans |
Het geheim om veel smaak te vangen in een bolognesesaus, zonder dat het uren duurt? Uienmarmelade, sojasaus, veel knoflook en het geduld om het gehakt flink bruin te laten worden. En de lekkerste tomaten die je kunt vinden natuurlijk. Deze snelle bolognese maak je in minder dan een half uur.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 500 g rundergehakt
  • 100 g tomatenpuree
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 4 el uienmarmelade of -chutney
  • 3 el sojasaus
  • 400 g linzen blik afgespoeld en uitgelekt
  • 250 g lasagnevellen (of spaghetti)
  • 500 g kerstomaatjes gemengd
  • basilicumblaadjes gehalveerd
  • parmezaanse kaas geraspt, voor erover

Instructies

  • Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in ± 3 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en laat nog ± 2 min. pruttelen. Voeg de uienmarmelade, sojasaus, linzen, 350 ml water en zout en peper naar smaak toe. Laat de saus ± 12 min. inkoken op middelhoog vuur.
  • Kook intussen de lasagnevellen in gezouten water in ± 8 min. beetgaar. Giet af.
  • Verdeel de helft van de lasagnavellen over een schaal en schep de helft van de bolognesesaus en tomaatjes erover. Verdeel achtereenvolgens de rest van de lasagnevellen, saus en tomaten erover. Garneer met basilicum en parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!