vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, lunch |
kerst, weekend |
mediterraan |
vegetarisch
We zijn verzot op fijne salades. Ook op deze met roquefort, peer, knapperige kerriecashewnoten en druiven. Voor erbij: een dressing met honing en mosterd.
Ingrediënten
kerriecashews
- 1 el boter
- 100 g cashewnoten ongezouten
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el basterdsuiker donkerbruin
- ½ tl zeezout
- snufje cayennepeper of meer naar smaak
dressing
- 3 el rodewijnazijn
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 el mosterd scherpe
- 1 el honing of meer naar smaak
- 70 ml olijfolie
salade
- 1 doyenné du comice-peer niet al te rijp
- 150 g babyspinazie
- 1 kleine rode ui in dunne ringen
- 8 muskaatdruiven pitloos, gehalveerd
- 125 g roquefort verkruimeld
Instructies
- (1 dag van tevoren) Smelt voor de kerriecashews de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak er de noten en de andere ingrediënten al omscheppend in, tot de noten zijn omhuld met een dun laagje en knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bewaar goed afgesloten tot het opdienen.
- (1 dag van tevoren) Pureer voor de dressing de azijn, knoflook, mosterd en honing met de staafmixer in een hoge beker, totdat de knoflook helemaal glad is. Giet al mixend de olie in een dunne straal erbij tot de dressing bindt. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
Voedingswaarde
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yolanda van der Jagt. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!