vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, moederdag |
hollands |
vegetarisch
Wil jij een keer wat anders? Pak dan uit met deze bijzondere pannenkoeken met boerenkool, Friese nagelkaas en Zeeuwse keukenstroop. En als toetje: kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien!
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 4 el olijfolie
- 2 uien fijngesneden
- 150 g boerenkool fijngesneden
- 2 el boter
- 175 g nagelkaas Fries, geraspt
- 8 el keukenstroop Zeeuws
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Zeef de bloem met snuf zout boven een ruime kom. Breek de eieren in een kuiltje, voeg de melk en de helft van de olie toe. Klop met een mixer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.
- Verhit de resterende olie in een hapjespan, bak de ui ± 5 min. Voeg de boerenkool en 5 el water toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de boerenkool ± 10 min. Giet af en laat uitlekken.
- Bak van het beslag 8 grote pannenkoeken. Verhit een beetje boter in de koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan. Bak de pannenkoek ± 3 min. draai om met een spatel en bak de andere kant ook nog eens ± 2 min. Doe hetzelfde met het resterende beslag. Leg een pannenkoek op een bakplaat met bakpapier. Schep een beetje van de boerenkool op een pannenkoek. Strooi wat kaas over de boerenkool. Klap de pannenkoek dubbel. Doe hetzelfde met de andere zeven pannenkoeken. Strooi nog wat kaas bovenop de pannenkoeken. Zet de bakplaat nog 10 min. in de oven. Verdeel de pannenkoeken over 4 borden. Schep de stroop erover.
Voedingswaarde
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!