vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, familietijd |
hollands |
vegetarisch
Met klassieke puree valt flink te variëren en dat doen we graag in het stampseizoen. Maak aardappelpuree met zoete pompoen en pesto of met mosterdzaad en spinazie of een van deze acht andere varianten.
Ingrediënten
- 1 kg iets kruimig aardappels bijv. désirée, geschild en in stukken
- 40 g boter in stukjes
- 125 ml melk verwarmd
- witte peper naar smaak
- extra: boter voor serveren
Instructies
- Doe de aardappels in een pan en voeg zoveel koud water toe dat ze onderstaan. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook ze in ± 25 min. gaar. Giet af en doe de aardappels terug in de pan. Laat de aardappels terug in de pan. Laat de aardappels in 2-3 min. droogstomen. Stamp de aardappels fijn met de pureestamper of -knijper. Voeg al stampend beetje bij beetje de boter en melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg er voor het serveren nog een stukje boter op.
Voedingswaarde
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kerrie Ray
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!