kaneelfritters met mandarijn-karamelsaus

kaneelfritters met mandarijn-karamelsaus

aantal 24 | gebak | oudjaar | |
Oud & nieuw en bubbels horen bij elkaar. En bij die bubbels hoort natúúrlijk iets zoets. De oliebol schuiven we even aan de kant dit jaar, want wij maken deze kaneelfritters met mandarijn-karamelsaus van Yvette van Boven!
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd45 minutes
Totale tijd1 hour 15 minutes

Ingrediënten

mandarijn-karamelsaus

  • 250 g suiker bruin
  • 125 ml water
  • 125 ml mandarijnsap uit pak of vers
  • 50 g boter

kaneelfritters

  • 250 ml water
  • 60 g boter
  • 2 el suiker
  • 1 el kaneel
  • 250 g bloem
  • 4 eieren
  • 1 el sinaasappel rasp
  • olie om in te frituren

Instructies

  • Doe alles voor de saus in een steelpan en verwarm het al roerend tot het kookt. Laat 25-30 min. op zacht vuur tot de helft inkoken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Maak het fritterbeslag. Smelt de boter in het water in een steelpan, voeg suiker, kaneel en zout toe. Haal dan van het vuur en roer met een houten lepel de bloem erdoor. Zet even (± 3 min.) terug op het vuur en roer tot het mengsel gaart. Haal dan weer van het vuur en klop met een mixer een voor een de eieren erdoor. Spatel de sinaasappelrasp erdoorheen.
  • Verwarm intussen op zacht vuur de mandarijn-karamelsaus. Verhit de olie in de frituurpan tot 175°C.
  • Laat voorzichtig een volle theelepel van het beslag (schraap met een andere lepel het deeg van de theelepel) in de hete olie in glijden. Bak de fritters 2-3 min. tot ze goudbruin en gaar zijn. Bak steeds kleine porties. Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
  • Stapel ze op een grote schaal en giet de saus erover. Strooi er evt. nog gekonfijte sinaasappelreepjes over. Serveer direct.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
delicious. helpt:
zelf karamel maken
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Muriël Schrijn
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!