aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend, winter |
nederlands |
Laat je verleiden door deze smaakvolle winterstoof met kip en pastinaak.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 4 à 125 g scharrelkipfilets
- 200 g pastinaak blokjes
- 300 g knolselderij stukjes
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1½ tl paprikapoeder
- 70 gram tomatenpuree blikje
- 250 ml rode wijn
- 400 g tomaten gepeld, uit blik
- 1 el esdoornstroop
- 2 blaadjes laurier
- 1 kg aardappels vastkokende, schoongeboend, in stukken
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin. Neem de kipfilets uit de pan.
- Bak in het bakvet de pastinaak en knolselderij 4 min. Schep de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg de wijn, gepelde tomaten, stroop en het laurierblad toe en breng aan de kook; druk de tomaten met een spatel klein.
- Draai het vuur laag. Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt in 30-35 min. zachtjes gaar.
- Kook intussen de aardappels in water met zout in 20-25 min. gaar. Verdeel de kipstoof met de groenten over 4 borden. Schep de aardappels bij de kipstoof. Evt. kun je hierbij i.p.v. aardappels ook zilvervliesrijst geven. Kook de rijst dan in bouillon, dat is extra lekker.
Voedingswaarde
Tip: chilivlokken voor pit
Veel kinderen vinden deze kip in licht zoete tomatensaus en wat zoetige pastinaak heerlijk. Wil je iets meer pit, voeg dan een mespunt chilivlokken toe bij de tomaten.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!