Frisse citrusmousse

Frisse citrusmousse

aantal 4 | nagerecht | familietijd, pasen | italiaans |

Wij vroegen Janneke naar háár favoriet der favorieten: ‘Deze citrusmousse doet het eigenlijk altijd goed, ook met limoen, sinaasappel of citroen trouwens. Ik maak ‘m ook graag in een grote schaal en steek er dan bij het serveren 4 lepels in.’

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • blaadje gelatine wit
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 4 eetlepels suiker
  • 75 ml grapefruit of citroen sap en 2 eetlepels geraspte schil
  • 150 ml slagroom
  • ook nodig: mixer

Instructies

  1. Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Meng de yoghurt met 2 eetlepels suiker en de citrusrasp.
  2. Breng het citrussap in een steelpan tegen de kook. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap. Laat 5 minuten afkoelen.
  3. Klop met de mixer de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Meng het gelatinesap door de yoghurt. Spatel tot slot de slagroom luchtig door de yoghurt.
  4. Schep het mengsel in 4 schaaltjes. Zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Serveertip: Serveer er citrustartaar bij: in piepkleine blokjes gesneden citrusfruit.

Uit: Mijn favoriete desserts | Janneke Philippi | Karakter Uitgevers BV | ISBN: 978 90 06035 | € 29,95

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!