aantal 35 |
zoet |
familietijd |
|
Met dit glazuur kan je o.a. (peper)koekjes decoreren. Er zit wat stroop in, zodat het stevig en mooi glanzend blijft. Het glazuur heeft zo wel wat langer nodig om goed hard te worden. Wacht dus een paar uur voor je de koekjes stapelt.
Ingrediënten
- 225 g poedersuiker
- 5 tl melk
- 1 tl golden syrup of andere lichte stroop zoals agavesiroop (evt. voedingskleurstof of smaakstoffen zoals citroen-, pepermunt- of vanille-extract)
- ook nodig: spuitzak met rond spuitmondje met kleinste opening
Instructies
- Klop de poedersuiker los met de melk. Roer er de golden syrup door en klop tot een mooi geheel. Voeg eventueel wat extra poedersuiker toe als de substantie te dun is of 1 theelepeltje extra melk als het te dik is. Het moet net mooi spuitbaar zijn. Doe het glazuur in een spuitzak met dunste opening spuitmondje en versier de koekjes naar wens.
Voedingswaarde
Dit glazuur blijft 1 dag goed als je het goed afgesloten bewaard.
Tip: evt. kun je ook met een stevig penceeltje de peperkoek beschilderen.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Maaike Koorman. Bereiding: Ajda Mehmet. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!