vegetarisch
aantal 8 |
hoofdgerecht |
zomer |
scandinavisch |
vegetarisch
hoofdgerecht |
zomer |
scandinavisch |
vegetarisch
Zeg ‘nordic cuisine’ en ons food-hart gaat sneller kloppen. Want veel ingrediënten zijn ook gewoon op Nederlandse bodem te vinden. Zoals deze zomersalade met bladgroenten, blauwe bessen en Hollandse geitenkaas.
Ingrediënten
- 6 boterhammen wit, korsten eraf
- 1 zak jonge-slamelange bijv. mesclun (80 g)
- 75 g waterkers blad en dunne steeltjes, gewassen
- 75 g rucola gewassen
- 1 bakje alfalfa
- 200 g geitenkaas zacht
- 300 g blauwe bessen gewassen
- 1 bakje tuinkers
dressing
- 1 el mosterd grof
- 1 tl honing
- 2 el witte wijnazijn
- 100 ml olijfolie extra vierge
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de witte boterhammen diagonaal doormidden en snijd de driehoeken nog eens door in kleinere driehoekjes. Leg ze bij elkaar op een bakblik en rooster ze 8-10 min. in het midden van de oven totdat ze lichtbruin en krokant zijn.
-
Meng de bladsla, waterkers, rucola en alfalfa in een ruime kom.
-
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de salade over een grote platte schaal en leg de toast ertussen. Brokkel de zachte geitenkaas er overheen. Bestrooi met blauwe bessen en lepel de dressing er overheen. Garneer met de tuinkers.
Voedingswaarde
Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Bart Stuart. Recept: Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!