omelet met geitenkaas, postelein en postelein-oreganopesto

omelet met geitenkaas, postelein en postelein-oreganopesto
omelet geitenkaas postelein oregano - delicious
vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht | | italiaans |
delicious. kiest vandaag voor een goede lunch, want dat is de perfecte start van de middag. Het recept voor deze omelet met geitenkaas komt uit delicious.PUUR, dé special over gezond én lekker eten. Tip: Je kunt deze omelet ook van voornamelijk eiwitten maken, gebruik dan 5 eiwitten en 1 heel ei.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 300 ml olijfolie extra vierge
  • 1 citroen biologisch, rasp
  • 500 g postelein
  • 1 bos oregano blaadjes geplukt
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 eieren (biologisch)
  • 2 el boter
  • 150 g geitenkaas zacht, verkruimeld
  • 100 g zonnebloempitten geroosterd
  • balsamicoazijn
  • 4 boterhammen volkoren, geroosterd

Instructies

  • Mix 150 ml van de olijfolie, de citroenrasp, 150 g postelein, oregano en knoflook in een blender tot een grove ‘pesto’.
  • Klop de eieren los met wat water, zout en peper. Verhit de boter, schenk de eieren erin, laat stollen en verdeel daarna de geitenkaas eroverheen. Klap de omelet dubbel in de pan en laat op laag vuur nog enkele minuten verder garen. Schep een beetje postelein/oreganopesto op het bord, leg de omelet erbij en bestrooi met de zonnebloempitten.
  • Maak een dressing van de rest van de olijfolie, balsamicoazijn naar smaak, en peper en zout. Meng de dressing met de rest van de postelein. Serveer met geroosterd brood en de posteleinsalade.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept & foodstyling: Odette Rigterink. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!