Karnemelk-fruitijsjes

Karnemelk-fruitijsjes

aantal 4 | ijs | zomer | hollands |
Je kent het vast wel: je eet heel gezond en dan ineens wíl, nee, móet je iets zoets. Een mission impossible dus. Daarom geeft delicious.friend Yvette van Boven je een heerlijk recept voor karnemelk-fruitijsjes om die spontane, zoete trek redelijk verantwoord te tackelen! Begin op tijd, bijvoorbeeld de avond voordat je ze wilt eten. Het is maar 10 minuten werk, daarna moeten ze nog 6 uur de vriezer in.
Voorbereiding10 minutes
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 200 ml karnemelk
  • 200 g fruit goed pureerbaar, bijv. rood fruit (diepvries), banaan, meloen of mango
  • 5 el honing of ahornsiroop
  • 4 ijsvormpjes of kleine plastic bekertjes
  • 4 ijsstokjes of plastic eierlepeltjes

Instructies

  • Pureer het fruit naar keuze in een blender of met de staafmixer. Roer de karnemelk er handmatig door zodat het niet helemaal egaal gemengd is en zoet naar smaak met honing of ahornsiroop. Giet het in ijslolly-vormpjes of plastic bekertjes en zet 6 uur in de vriezer. Steek na 2 uur de stokjes erin en laat verder bevriezen.
  • Om de ijsjes uit de vorm te halen, houd je ze heel even onder de warme kraan.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
bakboek-delicious
You want more? In delicious. het bakboek staan 132 recepten om je vingers bij af te likken!
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowksi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!