vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
marokkaans |
vegetarisch
Klassiekers rondom de Middellandse Zee met een twist van delicious.friend Janneke Philippi, dat is wat wij eten vandaag. Zoals deze onweerstaanbare pittige vega-eieren uit Marokko. Enjoy!
Ingrediënten
- 800 g tomaten
- 2 el olijfolie
- 2 uien rood, fijngesneden
- 4 tenen knoflook in plakjes
- 1 peper rood, zonder zaadlijsten in reepjes
- 2 paprika's geel en rood, in reepjes
- 8 eieren
- 1 tl paprikapoeder mild
- 1 bosje peterselie platte, grof gesneden
- 4 el yoghurt volvette, of Griekse yoghurt
Instructies
- Zet met een scherp mesje een kruisje onderin de tomaten, dompel ze onder in ruim kokend water en neem na 5-10 tellen eruit. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Verhit in een wijde braadpan* of hapjespan de olijfolie. Bak de uien, knoflook en de rode peper 1 min. zachtjes. Bak de paprika 1 min. zachtjes mee. Voeg de tomaatstukjes toe aan het paprikamengsel en stoof afgedekt 10 min. mee.
- Druk met de onderkant van een juslepel 8 kuiltjes in de tomatenstoof. Breek boven elk kuiltje een ei. Verwarm nog 4-5 min., tot de eieren naar wens gaar zijn.
- Bestrooi de eieren met zout en peper, het paprikapoeder en de peterselie. Serveer de eieren met een flinke lepel yoghurt. Lekker met Marokkaans of Turks brood.
Voedingswaarde
* Heb je geen heel wijde braadpan, dan kun je ook 2 ruime koekenpannen nemen.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!