shakshuka met paprika

shakshuka met paprika
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | marokkaans | vegetarisch

Klassiekers rondom de Middellandse Zee met een twist van delicious.friend Janneke Philippi, dat is wat wij eten vandaag. Zoals deze onweerstaanbare pittige vega-eieren uit Marokko. Enjoy!

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 800 g tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien rood, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 1 peper rood, zonder zaadlijsten in reepjes
  • 2 paprika’s geel en rood, in reepjes
  • 8 eieren
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • 1 bosje peterselie platte, grof gesneden
  • 4 el yoghurt volvette, of Griekse yoghurt

Instructies

  1. Zet met een scherp mesje een kruisje onderin de tomaten, dompel ze onder in ruim kokend water en neem na 5-10 tellen eruit. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Verhit in een wijde braadpan* of hapjespan de olijfolie. Bak de uien, knoflook en de rode peper 1 min. zachtjes. Bak de paprika 1 min. zachtjes mee. Voeg de tomaatstukjes toe aan het paprikamengsel en stoof afgedekt 10 min. mee.
  2. Druk met de onderkant van een juslepel 8 kuiltjes in de tomatenstoof. Breek boven elk kuiltje een ei. Verwarm nog 4-5 min., tot de eieren naar wens gaar zijn.
  3. Bestrooi de eieren met zout en peper, het paprikapoeder en de peterselie. Serveer de eieren met een flinke lepel yoghurt. Lekker met Marokkaans of Turks brood.

Voedingswaarde

* Heb je geen heel wijde braadpan, dan kun je ook 2 ruime koekenpannen nemen.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bak ook eens: Amerikaanse gemberkoekjes met melasse