aantal 4 |
brunch, lunch, ontbijt |
weekend |
frans |
Met deze croque monsieur van Villa Augustus kijk je een relaxte lunch recht in de ogen. De emmentaler en gruyère geven deze croque monsieur zo’n lekkere nootachtige smaak. Tip: In Villa Augustus staat hij ook vaak met kievietsbonencrème op de kaart.
Ingrediënten
- 8 sneetjes brood wit
- 4 plakken boerenachterham
- 4 plakken emmentaler
- 1 ei
- 100 ml melk
- 100 g gruyère geraspt
- 2 el boter
Instructies
- Beleg vier sneetjes met een plak ham en een plak emmentaler. Leg de andere vier boterhammen erop. Klop het ei, de melk en de geraspte gruyère door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de belegde boterhammen in het eimengsel en laat ze zich goed volzuigen met het ‘beslag’.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de boterhammen aan beide zijden in ± 3 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Serveer met simpele rucolasalade met een frisse dressing van citroensap, een lekkere olijfolie, peper en zout.
Voedingswaarde
Recept: Micheal van der Struis. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!