aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht |
|
nederlands |
Het witte goud, chic verpakt als bosje met een plak ham eromheen, mooi neergelegd op een bord. De strik van dragon maakt onderstaand gerecht af. Et voilà: een mooie eenpersoonslunch!
Ingrediënten
- 1 kg asperges witte
- 4 stukjes foelie*
- 4 tl suiker
voor erbij
- zoutflakes
- 15 g dragon fijngehakt + 4 takjes voor de garnering
- 1/2 citroen biologische, rasp van
- 100 g roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
- 4 eieren verse
- 4-8 plakken achterham de lekkerste biologische die je kunt krijgen
- nootmuskaat
Instructies
- Kook de asperges met de foelie, suiker en 2 tl zout 20-25 min. (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater en laat uitlekken op een schone theedoek.
- Roer een snuf zoutflakes, de dragon en citroenrasp door de zachte boter en laat zeker 1 uur opstijven in de koelkast.
- Kook de eieren 4 min. in kokend water tot ze zachtgekookt zijn en pel ze, óf pocheer ze 2 à 3 min.
- Wikkel steeds een bosje asperges in 1 of 2 plakken ham. Serveer de asperges op een warm bord met een (gepocheerd) ei en een mooie krul citroen-dragonboter ernaast. Garneer met een takje dragon en bestrooi met wat nootmuskaat.
Voedingswaarde
* Je kunt de foelie ook weglaten of vervangen door nootmuskaat. De smaak van foelie is wat zachter, nootmuskaat iets bitterder.
Productie: Ellen van Mol. Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!