Slowgestoofd rundvlees in chu hou saus

Slowgestoofd rundvlees in chu hou saus
ABC 0614 Diary

aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | aziatisch |
Chu hou-saus is een pittige saus van gefermenteerde sojabonen met knoflook en gember en wordt traditioneel vaak gebruikt om rundvlees mee te stoven. Proef ‘m in deze stoof met klapstuk.
Voorbereiding10 minutes
Kooktijd20 minutes
Garen2 hours
Totale tijd2 hours 30 minutes

Ingrediënten

  • 125 ml arachideolie
  • kg klapstuk of runderborststuk in grove stukken
  • 2 uien in dikke parten gesneden
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 8 cm gemberwortel geschild en de helft in dunne plakjes, de andere helft heel fijngesneden
  • 125 ml chu hou-saus*
  • 750 ml runderbouillon van goede kwaliteit
  • 3 anijssterren
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 bosje koriander de blaadjes afgehaald
  • 2 el limoensap
  • milde rode chilipeper in ringen, voor garnering

Instructies

  • Verhit 60 ml van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de klapstuk in porties bruin en zet weg. Voeg de ui, knoflook en de plakjes gemberwortel toe en bak 2-3 min. tot alles lichtgekleurd is. Voeg de chu hou-saus toe en bak al roerend 1 minuut. Doe het vlees terug in de pan, samen met de bouillon, de steranijs, suiker en voldoende water zodat het vlees onderstaat. Breng alles aan de kook, dek de pan af en laat het vlees 2 uur garen tot het zacht is.
  • Meng de tomaatjes, gember, koriander en limoensap met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer het klapstuk met de chili en geef er de tomatensalade bij.
  • * Chu hou-saus is een pittige saus van gefermenteerde sojabonen met knoflook en gember en wordt traditioneel vaak gebruikt om rundvlees mee te stoven.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Valli Little.  Fotografie: Alan Benson. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!